אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

ביום ג' בתמוז תשע"ז, 27.6.2017, נערך מפגש סיום השנה של פרויקט "לב בקהילה". המפגש, שהתקיים ב"בית חינוך עיוורים" בירושלים, ציין את סיומה של שנת פעילות מוצלחת ופורה בפרויקט. במהלך שנת הפעילות הוקם מרכז הזכויות לאנשים עם מוגבלות בחברה החרדית של "לב בקהילה" וארגון "עזר מציון". בפתיחת האירוע הודה נציג "עזר מציון", עו"ס יאיר ברקו, לסטודנטים הפעילים וברך אותם על תרומתם הגדולה לקהילה. בנוסף לפעילות במרכז הזכויות החדש, התנדבו הסטודנטים בארגונים חברתיים מגוונים, ביניהם יד שרה, שלוה, אחל"ה, ידיד, בזכות, קלאבהאוס, שיח סוד ועוד. סטודנטים נוספים ביצעו מחקר מעורב חברתית עם ולמען הקהילה, בשיתוף ארגונים חברתיים דוגמת "מילבת" ו"המרכז לבריאות לב האישה" במרכז הרפואי הדסה.

 

במסגרת הפרויקט התנדבו שבעה סטודנטים בבית חינוך עיוורים, מוסד ירושלמי שפועל מזה 115 שנים עם בני נוער ובוגרים עם עיוורון וצרכים מיוחדים במטרה להכשירם לחיים עצמאיים ככל הניתן בקהילה. רכזת התכנית החברתית-שיקומית "קול הלב" בבית חינוך עיוורים, הפסיכולוגית הקלינית ציפי הלר, ציינה בטקס כי "גם אני לאורך שנים הייתי סטודנטית ואני מבינה מה עובר עליכם הסטודנטים ועם אילו עומסים אתם מתמודדים, בעיקר בתקופות מבחנים ומשמרות. למרות העומס הרב, נוצר כאן חיבור מיוחד, שבו אנחנו יודעים שלא משנה מה, תמיד תבואו כרגיל ובמלוא האנרגיות והכוח ללוות ולהעצים את הילדים המיוחדים במרכז. למרות הלחצים האקדמיים, לאורך כל השנה גיליתם אחריות והוכחתם מסירות בדיוק כמו ברגע הראשון. כרכזת ידעתי תמיד שאני יכולה לסמוך עליכם. נקודה לא פחות חשובה ומעצימה היא האינטגרציה המדהימה שבין המתנדבים שלא בהכרח מגיעים מרקע חרדי מול הילדים שבדרך כלל מבתים חרדים אדוקים מאוד. הלב הגדול שלכם תמיד היה שם ונתן את ה100% שלו ומעבר, וכפסיכולוגית קלינית, אני רואה גם את האיכות הרגשית והתרומה המשמעותית לנפשם ולרווחתם של הילדים".

 

דניאל צברי, סטודנט המתנדב בתוכנית, סיפר: "אני מגיע לבית חינוך עיוורים פעם בשבוע ומתנדב עם הילדים של תכנית "קול הלב" בבריכת השחייה. הילדים לומדים לשחות ורוכשים עצמאות- לומדים לעשות פעולות רבות בכוחות עצמם. אבל לא פחות חשוב מכך- הם מקבלים ביטחון עצמי ואוזן קשבת של מישהו שמתעניין בהם באמת ורוצה לשוחח איתם ולשמוע מה שעל ליבם". דניאל, שלומד בחוג לסיעוד שנה ג', הוסיף: "ההתנדבות השנה תרמה לי המון. היא סייעה לי להיות רגיש יותר, הגבירה את הסובלנות שלי, לדעת לקבל את האחר ובמיוחד אנשים וילדים עם מוגבלויות. ההתנדבות עזרה לי להיות אדם טוב יותר וקשוב יותר לזולת ולצרכיו ואפשרה לי להכיר יותר לעומק היבטים שונים של החברה החרדית. אני מודה על ההזדמנות להיות חלק מפרויקט לב בקהילה ומבית חינוך עיוורים".