אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

ביום ראשון, ז' בשבט תשע"ט, 13.01.2019, התקיים בבית חינוך עיוורים בירושלים מפגש סטודנטים של פרויקט "לב בקהילה".

את המפגש הנחה ד"ר צביקה אור, שתיאר את התרומה החשובה של הפרויקט לקהילה. ד"ר אור סיפר שלאחרונה הסטודנטים המתנדבים הציגו את הפרויקט בכנס בינלאומי על אחריות חברתית של אוניברסיטאות וזכו לשבחים מראשי אוניברסיטאות בעולם, שביקשו לבחון דרכים ליישם את עקרונות הפעולה של הפרויקט במוסדותיהם.

צבי גנץ, מנהל תכנית "קול הלב" של בית חינוך עיוורים המיועדת לילדים כבדי ראיה ועיוורים מהחברה החרדית, הודה לסטודנטים של "לב בקהילה" שמתנדבים במסירות ובהתמדה בבית חינוך עיוורים זו השנה הרביעית ומעניקים לילדים כישורי חיים, עצמאות וביטחון עצמי. פעילות זו אף זכתה להוקרה ולפרס הצטיינות מצד המועצה להשכלה גבוהה.

חוי שיינפלד, נציגת הסטודנטים, שיתפה מחוויותיה כמתנדבת במרכז הזכויות של "לב בקהילה". מרכז הזכויות פועל בשיתוף עם ארגון עזר מציון ומסייע לאנשים חרדים עם מוגבלות להכיר ולממש את זכויותיהם. הסטודנטים המתנדבים במרכז הזכויות סייעו בהצלחה למאות אנשים עם מוגבלות למצות את הזכויות המגיעות להם במוסדות כמו ביטוח לאומי, מערכת הבריאות ומשרד השיכון. צוות מרכז הזכויות הזמין את הציבור לפנות לקבלת סיוע ממתנדבי ומתנדבות מרכז הזכויות.

באירוע הרצתה נעמה לרנר, מנהלת המחלקה הקהילתית של ארגון בזכות, ששיתפה בתפיסות חדשות בנוגע להשתלבותם של אנשים עם מוגבלות בחברה בישראל. נעמה לרנר סיפרה על פעילות הארגון למען קידום השוויון של אנשים עם מוגבלות פיסית, שכלית, חושית ונפשית, ולמען שילובם בחברה בכל תחומי החיים. היא הדגישה שלושה עקרונות יסוד: 1. בזכות ולא בחסד: לכל בני האדם עומדות זכויות בסיסיות לכבוד ולהשתתפות בחברה. 2. שוויון: הזכויות הללו מגיעות לאנשים עם מוגבלות באופן שווה כמו לכל אדם ללא מוגבלות. 3. עצמאות: הנגשת החיים לאנשים עם מוגבלות באופן כזה שיהיו עצמאיים ככל האפשר ולא יזדקקו לעזרתו של אדם אחר.

המפגש תרם רבות לסגל ולסטודנטים והיווה עוד אבן דרך חשובה בחייו של הפרויקט משמעותי זה.