אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

כמו בטחון המדינה, גם שילוב הציבור החרדי בתעסוקה הוא נושא רגיש בעל השפעה קריטית על שגשוגה ויציבותה של הכלכלה הישראלית ולכן גם ב'תעסוקת חרדים' אסור לעשות שימוש לטובת רווחים פוליטיים. מרדכי פלדשטיין באתר "גלובס"

אם במהלך שנה שלמה של מערכות בחירות רצופות לא התנהל דיון בנושאים מהותיים, אין "חשש" שדווקא בעיצומה של השלישית זה יקרה. הפוליטיקאים ומרבית כלי התקשורת המסקרים אותם מעדיפים להמשיך להתעסק בתדמיות והטלת דופי זה בזה, מאשר לעסוק בסוגיות שיש להן השפעה אמיתית על חיי האזרחים במדינת ישראל. הדאגה היחידה במצב הנוכחי היא, מפוליטיקאים וגורמים אינטרסנטים שלוקחים נושאים רגישים והופכים אותם לדיון פופוליסטי, בלי לחשוב על התוצאות ההרסניות שהם גורמים.

באחד המקרים שדווחו לאחרונה בתקשורת, תואר חבר כנסת שגילה חריצות יוצאת דופן וביקש ממרכז המידע והמחקר של הכנסת לכתוב עבורו דוח מיוחד על תעסוקת חרדים, שכמובן "הודלף" מיד לתקשורת ועבר עיבוד לסרטון הכפשה נוסף נגד הציבור החרדי.

לאחרונה פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את נתוני תעסוקת החרדים המעודכנים לשנת 2019 שסתרו את המידע שפרסם אותו ח"כ אך יומיים קודם לכן כדי לשרת את האג'נדה הפוליטית שלו. על פי נתוני הלמ"ס שיעור תעסוקת הגברים החרדים עלה בשנת 2019 בשיעור של קרוב ל2% לרמה של 52.5% מכלל הגברים החרדים, גם שיעור התעסוקה של נשים חרדיות עלה לשיעור של 77.4% ביחס ל-76.1% בשנת 2018.

כמובן שהנתונים הרשמיים המעודכנים המצביעים על מגמה חיובית מעודדת, לא עניינו את אותו ח"כ ולא את מפלגתו. כמי שחי את קידום שילוב החרדים בשוק התעסוקה, אני יודע שהח"כ מהמפלגה שהחליטה לגרוף קולות מצביעים על גבו של הציבור החרדי, הוא לא יחיד.

בשנה האחרונה אנו נתקלים בגורמים אינטרסנטים שונים שמצאו את נושא תעסוקת החרדים כקרדום שנוח לחפור בו כדי לגזור קופונים תדמיתיים ופוליטיים, גם במחיר נזקים בלתי הפיכים לשילוב החרדים ולכלכלה הישראלית.

למאמר המלא שהתפרסם באתר "גלובס"

שיתוף ברשתות חברתיות: