אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

משרד המדע הודיע על מתן מענק מחקר עבור הפיתוח בתחום הבינה מלאכותית שמטרתו לאתר גידולים סרטניים.

סיכויי ההחלמה מסרטן בחלל הפה אינם גבוהים. סרטן זה הינו חלק מקבוצת סרטני ראש וצוואר, הנחשבת לשכיחה מאוד בעולם המערבי. ממוצע ההחלמה בארץ ובעולם עומד על כ- 50%. הסיבה לכך ברוב המקרים היא שהם מתגלים בשלב מתקדם, דבר המקשה על היכולת להשמיד גידולים אלו. למעשה יכולת הגילוי המוקדם מהווה פרמטר מרכזי מאוד בהצלת חיים.

ד"ר טליה ישועה, חוקרת ומרצה בכירה בפקולטה להנדסה ולמדעי המחשב במרכז האקדמי לב, יחד עם שותפותיה למחקר, ד"ר חן נדלר מהמרכז הרפואי הדסה וד"ר רגדה עבדלה-אסלן מהקריה הרפואית רמב"ם, מקדמת פיתוח לגילוי מוקדם של המחלה. הפיתוח מבוסס על טכנולוגיית בינה מלאכותית הסורקת צילומי רנטגן תלת ממדיים הנעשים באופן רוטיני לצרכים דנטליים ומזהה באופן אוטומטי אם ישנם גידולים בלסתות.

המיוחד במחקר זה הוא שאין צורך להמציא יכולת צילום חדשה, אלא לנתח באופן אוטומטי את המידע המתקבל בצילומים שבכל מקרה נעשים לפני טיפולים דנטליים רבים כגון: ביצוע שתלים דנטליים, השתלות עצם או עקירת שיני בינה כלואות.

לאור רמת הסיכון בסרטן זה והודות להתקדמות בפיתוח, החליט משרד המדע להעניק 400 אלף ש"ח לצורך המשך קידומו של המחקר. "המידע שיכול להביא להצלת חיי אדם קיים, רק שצריך 'לשלוף אותו' החוצה", אומרת ד"ר ישועה. "ישנם מקרים רבים בהם רופאים אינם מזהים את הימצאותם של גידולים חשודים, משום שהם אינם באזור בו הם מתמקדים לצורך ביצוע הטיפול הרפואי. הפיתוח שלנו נועד לזהות מתוך הצילומים את הגידול בשלביו השונים ולספק התרעה מידית, ללא תלות בגודל הנגע, במיקומו בלסת, ברזולוציית הצילום ובסוג המכשיר בו צולם הגידול.

התוכנה מאפשרת זיהוי אוטומטי של גידול בלסת, גם במבט תלת ממדי, וגם בצילומי חתך דו ממדיים בכיוונים שונים.

שיתוף ברשתות חברתיות: