אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

חל"ת, פיטורים, חוסר ודאות כלכלית והמון זמן בבית - משבר הקורונה מביא עמו שאלות הרות גורל בנוגע לניהול נכון של המצב הפיננסי. כך תשרדו כלכלית את ימי הסגר

אתם בבית עם הילדים בחוסר ודאות. אוכלים את עצמכם בשאלות הרות גורל כמו מה יקרה אם הסגר יימשך עד הקיץ? האם ומתי יתאפשר לחזור לעבודה? איך לשרוד כלכלית עד אז? השאלות הללו מלוות בלחץ נפשי – שלא עוזר. בשורות הבאות אנסה להעניק כלים כלכליים פשוטים להתמודד עם המצב.

להתקדם בנחת

חשוב לקיים דיון ממשי בנושא המצב הכלכלי עם בן / בת הזוג, וחשוב יותר, לקיימו בזמן נוח ורגוע. תקבעו לשבת ל"פגישת עבודה" בשעות הערב המאוחרות, לאחר שהילדים רדומים ואתם לבד. הכינו כוס קפה וכבו את המחשב והטלפון החכם. כעת, אפשר להתחיל להתקדם.

איסוף מידע

כל מנהל מוצלח יכול לספר שלרוב הוא מקבל החלטות מהותיות כשבידיו מידע חלקי. למרות זאת, חשוב לנסות ולהשיג כמה שיותר מידע על המצב הפיננסי – ולא להתעצל. התחילו בבסיס: מהן ההכנסות הצפויות בחודשים הקרובים? ההוצאות? כיוון שאתם בבית כבר כמה שבועות, יש לכם כבר הערכה מסוימת לנתונים.

הוצאות

התמקדו במבנה ההוצאות שלכם. נסו לסווגן לפי מאפיינים: החזרי הלוואה, קניות, תשלומי מסים. נסו לזהות מה במבנה ההוצאות קבוע, הכרחי ומה פחות. ישנן הרבה הוצאות שהן מותרות ומצריכות לחולל שינוי מחשבתי. כך למשל, ילדים יכולים ליהנות מחומרי יצירה פשוטים (וזולים) הרבה יותר ממשחקים משוכללים ויקרים. זה הזמן להתחיל ולצמצם מותרות. שבו עם בני הזוג ושוחחו בפתיחות, שתפו בכך את כלל בני הבית.

הכנסות

בחנו ומפו את מבנה ההכנסות הקיים והצפוי לתקופת המשבר. מהו מקור הכספים ומה רמת הוודאות שיתקבלו. נסו לחלק בין הכנסות חד פעמיות (מתנה), לבין הכנסות חוזרות (משכורת, דמי שכירות). לאלו מביניכם שזכו בחוש עסקי, כדאי לנצל את "ההפסקה" בבית ולנסות להפיק הכנסות ממקורות חדשים. זה לא קל, אבל חשיבה יזמית תהפוך את המשבר להזדמנות.
שיתוף ברשתות חברתיות: