אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

"בין הסטודנטים ישנה אווירה משפחתית אבל ביחס לנושא הזה יש מעין טאבו שלא מדברים עליו ולכן אני רואה בקמפיין הזה חשיבות רבה."

היום נערך במרכז האקדמי לב מפגש של משתתפי הקמפיין להפחתת סטיגמות כלפי פגועי נפש, שבמסגרתו נפגשו עם ראשי הסגל המנהלי והאקדמי. הכינוס נעשה במסגרת שיתוף פעולה מחקרי בהובלת ד"ר צביקה אור מהחוג לסיעוד במרכז האקדמי לב לבין מקלין, בית החולים האוניברסיטאי של אונ' הרווארד.

לפני מספר חודשים נתלו פוסטרים בקמפוסים לב וטל עם תמונותיהם וסיפור חייהם של המשתתפים, שהגיעו היום להצטלם לצדם. ד"ר צביקה אור שמלווה את הקמפיין גם בהיבט המחקרי ציין כי השינוי מורגש. "ישנם מספר מדדים שמצביעים על כך. זה מתבטא בעיקר מצד סטודנטיות שנטלו חלק בקידומו ולא רק. בעוד כחודש נחל בבדיקה השוואתית מול 1,400 סטודנטים ואנשי סגל המשתתפים במחקר."

"בכל קמפוס יש סטודנטים מתמודדי נפש וחשוב שהצוותים המנהליים והאקדמיים ידעו זאת ומעבר לכך מה עובר עליהם", אומרת ראש קמפוס טל אתי שטרן. "זה ישפיע בכל הקשור למתן עזרה ולקבלת החלטות לגביהם. בנוסף, גם הסטודנטים עצמם צרכים לדעת מה עובר על חבריהם ולא לפחד או חלילה לזלזל בהם. בין הסטודנטים ישנה אווירה משפחתית אבל ביחס לנושא הזה יש מעין  טאבו שלא מדברים עליו, לכן אני רואה בקמפיין הזה חשיבות רבה."

יהודית גולן, התייחסה להשתתפותה בקמפיין. "אני רואה בזה סוג של שליחות. אנשים יחשפו אליו ויעצבו מחדש את הדעה שלהם והסטיגמה תפחת. אני מאמינה שזה עוד יחזור אלי ואל מתמודדים אחרים שמתקשים לפתוח את הסיפור שלהם."  

סטיוארט כץ, חבר ועד במקלין, בית החולים האוניברסיטאי של אונ' הרווארד, רואה בקמפיין הזה התחלה. "ישנה חשיבות רבה בהפחתת הסטיגמות כלפי מתמודדי הנפגש ואני מברך על שיתוף הפעולה ובעתיד נקדם יחד סביב העניין עוד פעולות נוספות."

שיתוף ברשתות חברתיות: