אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

פרופ' בודנהיימר, לשעבר נשיא המרכז האקדמי לב קיבל סביב יום ירושלים את עיטור 'יקיר ירושלים' מראש העיר משה ליאון

פרופ' בודנהיימר, לשעבר נשיא המרכז האקדמי לב, המזוהה כאחד מהאנשים המרכזיים שהוביל את החיבור האקדמי בין המדע לבין ההלכה, קיבל השנה לקראת יום ירושלים את עיטור 'יקיר ירושלים' מראש העיר משה ליאון.

החיבור בין תורה ומדע שאולי נתפס היום כדבר טבעי לבני הציונות הדתית, לא היה כך כאשר פרופ' יוסף בודנהיימר הצטרף למרכז האקדמי לב לפני עשרות שנים. אז, פעלה במקום כיתה אחת ובה כעשרים תלמידים. כאשר הוא הפך לנשיא המוסד בשנת 1993, כבר היו במקום 400 תלמידים, ובמועד פרישתו, ב- 2009, כבר למדו במרכז האקדמי לב (שאז עוד נקרא מכון לב) כ – 4,000 תלמידים ותלמידות, במה שהפך למרכז המצטיין במדע לצד הצטיינות בלימודי הלכה, תורה, ושמירת מסגרת דתית.

"אני שמח על הבחירה בי אבל חשוב לציין שההכרה בפעילות שלי היא הכרה בהישג של המרכז האקדמי לב כמוסד אקדמי הנמצא בירושלים בירתנו, וזו הבשורה הגדולה. לא אני במרכז, אלא זה המרכז האקדמי לב שמקבל את האות", אומר פרופ' בודנהיימר. "המשמעות היא שהפרויקט שפרופ' זאב לב ז"ל החל ואני המשכתי הצליח מעל ומעבר. לפני כ – 50 שנים התחלנו עם עשרים תלמידים ובהדרגה, הצלחנו להרחיב את האפשרויות לתלמידים, ובתקופתי כנשיא אף הרחבנו לא רק את המקצועות המדעיים שניתן ללמוד במוסד, אלא גם את כמות האנשים והאוכלוסיות כגון נשים וחרדים, וזה מצליח עד היום".

את העיטור קיבל פרופ' בודנהיימר מראש העיר ירושלים, משה ליאון, סמוך ליום ירושלים בטקס מיוחד, וכעת הוא אומר: "יש לי סיפוק עצום מכך שהחזון של פרופ' לב והחזון שלי הוגשם. הרחבת האוכלוסיות הלומדות זה מימוש של חזון שראיתי לפני שנים ואני שמח מאוד לראות את ההתפתחות של המוסד. המרכז האקדמי לב הוא מפעל החיים שלי, מקום שקיים בשביל עם ישראל ולטובת העם. המרכז האקדמי לב מאפשר חינוך אקדמי ברמה הגבוהה ביותר מבלי להתפשר על חיים של תורה וזה מעניק חוסן לעם ישראל ולמדינת ישראל".

לדברי פרופ' בודנהיימר "אם רק לפני 30-40 שנים היה נהוג להגיד שיש סתירה בין דרך המדע לבין דרך התורה, היום אנחנו אומרים ההיפך- השילוב של תורה ומדע מביא תוצאות נהדרות ויוצאות דופן והמוסד מוכיח אחת ולתמיד ובאופן מובהק איך תורה וטכנולוגיה כן יכולים ללכת יחד ובהצלחה כבירה. זה בא לידי ביטוי בכל הרבדים, ממערכת הבטחון ועד לטכנולוגיות מרהיבות אחרות. מהמקומות הראשונים בארץ בראיית חשבון, ובסיעוד, מהעובדה שאין ספור בוגרים שלנו משרתם במערכת הביטחון וכולנו חיים בזכותם, ועד העובדה שכל כך הרבה בוגרים שלנו אפילו זכו בפרס ביטחון ישראל, ועד זה שגם בחללית בראשית יש לנו בוגרים".

פרופ' יוסף בודנהיימר נולד בקיימברידג', אנגליה בשנת 1941 , ובגיל שמונה עלה יחד עם משפחתו לישראל. הוא שירת בצה"ל בנח"ל מוצנח, למד פיסיקה באוניברסיטה העברית בירושלים וקיבל תואר דוקטור בשנת 1971. עם ייסוד ביה"ס הגבוה לטכנולוגיה בירושלים (מכון לב) הצטרף למחלקה לאלקטרו-אופטיקה, ומונה לראש המחלקה ב- 1982. בהמשך קיבל תואר פרופסור מן המניין, ובשנת 1989 התמנה לרקטור המוסד. משנת 1993 עד 2009 הוא כיהן כנשיא המרכז האקדמי לב.
פרופ' בודנהיימר פירסם יותר מ- 80 מאמרים בספרות המקצועית והוא מחזיק באחד-עשר פטנטים בתחומי האלקטרו- אופטיקה. הוא שימש כיועץ לחברות היי-טק רבות בארץ ובארה"ב, ומכהן כחבר בוועדות מדעיות ולאומיות שונות. עיקר פעילותו כנשיא הייתה הנעת הצמיחה הדינאמית של המרכז האקדמי לב (שאז כאמור עוד נקרא מכון לב), המוסד האקדמי היחידי בארץ המשלב לימודים אקדמיים עם לימודי קודש. בהובלתו נוסדו במקום קמפוסים נוספים, וכן תכניות לאוכלוסיות מיוחדות, דוגמת תכניות לציבור החרדי המאפשרות השתלבותו בכוח העבודה הישראלי, ותכנית לימודי הנדסה לבני העדה האתיופית.

פרופ' בודנהיימר קובע עיתים ללימוד תורה ומעביר שיעורים בגמרא באופן קבוע. הוא נתן הרצאות מוזמנות בארצות רבות בנושאי תורה ומדע, והיה מרצה אורח בלונדון, מלבורן, שיקאגו, קליבלנד, בוסטון, לוס אנג'לס, סיאטל, אוטווה, טורונטו וניו-יורק.

שיתוף ברשתות חברתיות: