אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

הלל בש, מרצה במרכז האקדמי לב, בוואלה עסקים על הפוטנציאל בהשקעה דווקא ביפן

הלל בש, מנהל סיכונים פיננסים בחברת סמארט אופשנס בע"מ, מרצה במרכז האקדמי לב ובאוניברסיטת בר אילן, מציע בכלל להתכוונן לארץ השמש העולה. יפן היא הכלכלה השלישית בגודלה בעולם. בעשורים האחרונים היא מאופיינת בצמיחה מאוד מתונה עד אפסית, גירעונות ממשלתיים, חוב לאומי ענק, שיעור ילודה מהנמוכים בעולם המערבי, אוכלוסייה מזדקנת והוצאות בריאות הולכות וגדלות.

למרות זאת, יפן נהנית מריבית נמוכה (עד שלילית), שיעור פריון עבודה מצוין (העובדים ביפן מפיקים יותר בשעת עבודה ולכן נדרשים לעבוד פחות שעות), תוצר לנפש מרשים (שילוב של פריון עבודה גבוה, שיעור ילודה נמוך וכלכלה מפותחת) ורמת חיים מהטובים בעולם (היפנים מרוויחים הרבה ויודעים גם לחסוך הרבה). לאחרונה פורסם כי האורקל של שוק ההון וורן באפט העביר כ-6 מיליארד דולר להשקעות בחברות יפניות (בעיקר חברות ענק מגוונות עם הטיה לתחומי המסחר, ההצפה והיבוא).

יפן אינה מבורכת בהרבה משאבים טבעיים, ולכן חלק ניכר מהצריכה הפרטית והעסקית מגיע על ידי יבוא ממדינות אחרות. הביקוש הקיים במדינה מאפשר לחברות ליצור תזרים מזומנים עקבי ורווחיות קבועה לאורך זמן (תשואת דיבידנד עקבית של כ-5% בשנה). זה מה שמשקיע אסטרטגי מחפש - תשואה קבועה לאורך זמן, ולתת לריבית דריבית לעשות את העבודה. כמו כן, תמיד יש אפשרות שיפן תצליח לשבור את תקרת הזכוכית, לצמוח במהירות ולהגיע לשיאים חדשים. מבחינה מהותית, המניות ביפן הרבה יותר זולות מהאלטרנטיבות המקובלות (בניתוח יחסים פיננסיים), מה שהופך את ההשקעה למאוד כדאית.

"אז למרות המידע המאקרו כלכלי הפחות מחמיא, בניתוח הסיכונים והסיכויים המימוניים, נראה כי יפן מהווה הזדמנות השקעה מסוימת, וכי ראוי לשים לב בעיקר לחברות גדולות העוסקות בתחומי היבוא, ההפצה והמסחר הסיטונאי", מסכם בש.

לכתבה המלאה שהתפרסמה במדור עסקים שבאתר "וואלה"

שיתוף ברשתות חברתיות: