אתר זה משתמש בקובצי Cookies כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו. קראו את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.

ניגודיות גבוהה
רישום מקוון למידע נוסף

ארבע סטודנטיות מהמרכז האקדמי לב הציגו את מחקריהן בכנס הביולוגיה הבינלאומי לנשים חוקרות שהתקיים בברצלונה. "כבוד וגאווה למוסד".

בשבוע שעבר התקיים בברצלונה כנס הביולוגיה הבינלאומי Advances in Computational Biology. בכנס הייחודי נשים חוקרות בלבד מציגות את המחקרים שלהן, הן בהרצאות והן בפוסטרים, העוסקים בנושאים עדכניים וחדשניים בתחום הביולוגיה החישובית. הדיונים סביב השולחנות עסקו בין היתר בקידום נשים במחקר בכלל ובתחום של הביואינפורמטיקה בפרט. לחלק מהמחקרים תרומה רבה לחקר הסרטן, לשיטות אבחון של מחלות ולטכנולוגיות חדשניות בפיתוח תרופות. מתוך 200 המשתתפות בכנס, הציגו את מחקריהן ארבע חוקרות מהחוג לביואינפורמטיקה במרכז האקדמי לב.

בשונה מיתר החוקרות בכנס, שהן דוקטורנטיות וסטודנטיות לתואר שני, ארבע הסטודנטיות מהמרכז האקדמי לב ביצעו את המחקר במהלך לימודי התואר הראשון. המחקרים שלהן צוינו לשבח ברמתם האקדמית, בעדכניות ובחדשנות. את המחקרים שלהן הן בצעו בתוך קבוצות מחקר במכון ויצמן, באוניברסיטה העברית ובבית הספר לרפואה בהדסה עין כרם.

אלישבע היילבורן, בוגרת המרכז האקדמי לב שממשיכה במסלול ישיר לדוקטורט באוניברסיטה העברית, הציגה את המחקר שלה בבדיקת ההשפעה של קרינת אולטרה-סגולה על אלמנטים גנומיים באורגניזמים שונים. מרים אלבז, התחילה את לימודי התואר השני במכון וייצמן, ורחל בוטרמן, סטודנטית לתואר שני באוניברסיטה העברית, הציגו את מחקרן שנערך במעבדתו של ד"ר אלישי עזרא צור, במרכז האקדמי לב, בחן את המסלולים העצביים המופעלים ברשתית העין בעקבות פגיעת פוטונים של אור. תהילה אטלן, סטודנטית שנה ג', הציגה מחקר שעשתה במסגרת פרויקט מצטיינים של המרכז האקדמי לב, במעבדה של ד"ר אילנה לוייתן במכון וייצמן. המחקר עסק בבדיקת ההשפעה של עישון על אוכלוסיית החיידקים והפטריות שנמצאים בסביבת גידולים סרטניים בריאות.

הסטודנטית מרים אלבז סיכמה את החוויה שבהשתתפות בכנס: "התרגשתי להשתלב בין מדענים מעולים ולשמוע מקרוב על מחקרים שעומדים בחזית הביולוגיה החישובית. שמחתי על ההזדמנות להכיר וליצור קשרים עם מדענים מהתחום מכל העולם. הצגתי בכנס מחקר שעבדתי עליו במשך שנתיים והרגשתי חלק מעולם המחקר העדכני, חלק ממשהו גדול שיש בו תרומה משמעותית לעולם המדע. זו היתה חוויה מדהימה וחשובה, הודות למרכז האקדמי לב שנתן את ההזדמנות להיות חלק מכנס מדעי בינלאומי כבר בתואר הראשון. זו חוויה בונה להמשך הלימודים האקדמיים שלי".

ד"ר שרה גנוט, המובילה את תכנית ביואינפורמטיקה במרכז האקדמי לב, יועצת הנשיא לקידום נשים, הוסיפה: "פרחי המחקר שלנו, סטודנטיות שכבר במהלך התואר הראשון שותפות במאמרים שמתפרסמים בכתבי עת מובילים ומציגות מחקרים בכנסים בינלאומיים, הן דוגמה לפוטנציאל עצום של נשים בהשתלבות במחקר עדכני ומתקדם. יש לזהות את ההזדמנויות שמתאימות לאוכלוסייה הצעירה והייחודית הזו, ולסייע להם כבר בתחילת דרכן. המרכז האקדמי לב תמך בתהליך והסטודנטיות מביאות כבוד וגאווה למוסד!".

שיתוף ברשתות חברתיות: