לימודי המוסמך נועדו להכשיר חוקרים ומהנדסים מיומנים שיוכלו לעמוד בראש צוותי מחקר ופיתוח בתחומי הפיזיקה היישומית ובהנדסת אלקטרואופטיקה.
תכנית הלימודים מציעה התמחויות ייחודיות הנדרשות על ידי התעשייה המתקדמת ומערכת הביטחון ומאפשרת העמקת הידע במגוון תחומים, תוך התמקדות במחקר עיוני ובמחקר יישומי.
.התוכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון שסיימו בהצלחה את לימודיהם בפקולטות להנדסה ומדעים מדויקים במוסדות אקדמיים המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
על מנת לאפשר לימודי תואר שני במקביל לעבודה, הקורסים בתכנית הלימודים ניתנים במשך שנתיים בימי חמישי אחר הצהריים ובימי שישי. סך נקודות הזכות הדרושות לקבלת התואר הוא 36 נ"ז.
תכנית הלימודים מציעה שני מסלולים:
תכנית הלימודים כוללת קורסי יסוד וקורסי התמחות באחת מארבע ההתמחויות הבאות:
מסלול מחקרי עם תזה
קורסי יסוד – התכנית כוללת מספר קורסי יסוד בפיזיקה יישומית המשותפים לכל ההתמחויות.
על הסטודנט לבחור ארבעה קורסים מתוך קורסי היסוד הבאים:
שיטות מתמטיות בפיזיקה, אלקטרואופטיקה ואופטיקה לא ליניארית, פונקציות מרוכבות, עיבוד נתונים סטטיסטי מתקדם, תהליכים סטוכסטיים, בינה מלאכותית, למידה חישובית ולמידה עמוקה.
סטודנטים הלומדים במסלול העיוני נדרשים לקחת בנוסף לארבעת קורסי היסוד וארבעת קורסי ההתמחות עוד ארבעה קורסים מתוך תכנית הלימודים (קורסי יסוד או קורסי ההתמחות).
קורסי התמחות - בנוסף על קורסי היסוד על הסטודנט לבחור אחת מההתמחויות שמציעה התכנית וללמוד את ארבעת הקורסים הכלולים בהתמחות.
רשימת קורסי החובה של כל התמחות:
הנדסת אופטיקה ביו רפואית
אלקטרוניקה ועיבוד אותות
ננו/מיקרו אלקרואופטיקה
אופטיקה ותצפיות חלל
עם סיום לימודי תואר שני בפיזיקה יישומית והנדסת אלקטרואופטיקה ניתן להשתלב בתפקידים בכירים בתעשיית ההייטק, בתעשייה הביו רפואית, במערכת הביטחון ובמוסדות להשכלה גבוהה.
בוגרי התואר יוכלו לשמש בתפקידים מגוונים להם קיים ביקוש הולך וגובר בשוק העבודה כגון: