הבוגרות של קמפוס טל מספרות

עדי לסרי בוגרת בהצטיינות הנדסת תעשיה וניהול שנת תשע"ג

עובדת בצוות אפליקציה במחלקת המיחשוב  בבית החולים ברזילי באשקלון.

"בלימודי התיכון התחברתי למקצועות הריאליים ובפרט לתחום ההנדסה. פניתי להיי-טק משום שיש שם יותר מקום למימוש עצמי ומכוון שהרגשתי שאני יכולה לתרום יותר לכלל בתחומים אלה. יחד עם זאת, היה חשוב לי ללמוד במקום דתי ונפרד ומכון טל היה בין האופציות היחידות, לאחר שהגעתי ליום פתוח במכון ונפגשתי עם ראשי החוגים, התחברתי לתחום של הנדסת תעשיה וניהול. זה היה נראה לי מאתגר ומעניין ופותח אינספור אפשרויות השתלבות בעבודה בהמשך. אלו היו השנים הטובות ביותר בחיי, נהניתי מלימודים, חיי חברה וזכיתי להכיר אנשים מיוחדים שהיו משמעותיים עבורי בתקופה זו ועזרו לי לצלוח אותה בדרך הטובה והמהנה ביותר.  המרצים במכון תמיד זמינים לענות על כל שאלה ומאוד רוצים בהצלחת התלמידות. החזקתי מעמד הרבה בזכות תמיכת המשפחה שתמיד האמינה בי והאמונה הזאת החזיקה אותה.

למרות הלימודים הקשים הצלחתי לעמוד בזה מכיוון שהצבתי לעצמי מטרה ולא וויתרתי לאורך כל הדרך, גם כשהיו ימים עמוסים או תרגילים קשים לא התייאשתי והשתדלתי לעמוד בכל המטלות. באופן כללי, אני חושבת שגם המכון עזר לי מאוד להתמודד, בעיקר בשנה הראשונה המכון מקצה שיעורי עזר, תגבורים וסטודנטיות מצטיינות שמסייעות לסטודנטיות, כשאתה חלק מתוך קבוצה שכולן עוזרות אחת לשנייה זה עוזר להתמודד עם הקושי.

במכון טל כולן עוזרות לכולן, מעבירות חומר בין אחת לשנייה, מתייעצות, ואפשר אפילו למצוא סטודנטיות שנשארות אחרי זמן הלימודים כדי להסביר לחברותיהן חומר שלא הובן במהלך השיעור. כולן מפרגנות מאוד לסטודנטיות מצליחות, הצלחה של סטודנטית היא הצלחה של כל הקבוצה, ובאמת אכפת לכל אחת שגם החברה שלה תצליח."

איילת דה-רוס, בוגרת בהצטיינות יתרה מדעי המחשב בתשע"ג

עובדת כמתכנתת דוט-נט ברשות המיסים

"שלוש שנות לימודי במכון טל היו חוויה מיוחדת במינה שאותה לעולם לא אשכח. במכון טל לא מסתפקים בהקניית תואר אקדמי בלבד אלא הרבה מאוד מעבר לכך. הגעתי למכון כיון ששמעתי עליו המון דברים טובים: על האווירה המשפחתית המדהימה שבו, על שיעורי הקודש הממלאים והמעצימים ועל החברות המיוחדת בין הסטודנטיות. רק אחרי שהגעתי הבנתי עד כמה זה נכון ואפילו הרבה מעבר לכך. החברויות שנרקמו לאורך התואר ונמשכות עד היום, עזרו לי לעבור את התקופות העמוסות ביותר.

הדאגה הרבה לרווחת הסטודנטיות חובקת כל תחום אפשרי, ואפילו בנושא השידוכים בו מופעלים מיזמים רבים. בנוסף לכל, במכון לא מתפשרים על הרמה המקצועית הגבוהה, פותחים עולמות חדשים בפני הסטודנטיות, מאתגרים אותן ומוציאים מהן את המרב האפשרי ואף מעבר לכך.

היום, אני נמצאת שנה אחרי סיום התואר ועובדת בתחום בתור מתכנתת דוט-נט ברשות המיסים. אני לוקחת חלק בפיתוח מערכת חדשה מהבסיס הן בצד השרת והן בצד הלקוח ואני נהנית מאוד ורואה עד כמה הידע שרכשתי בתואר תואר מסייע לי במסגרת עבודתי. לכן, אני שמחה מאוד על בחירתי המוצלחת ללמוד במכון, ומלאת תודה על השנים הנפלאות שעברתי."

יעל סמט בוגרת בהצטיינות יתרה הנדסת תכנה בשנת תשע"ג

עובדת באינטל ירושלים

"קוראים לי יעל סמט, אני גרה בבית אל, נשואה לנעם, אברך בישיבה ואמא לאלקנה החמוד.

כבר באולפנה אהבתי את שיעורי המתמטיקה והפיזיקה והיה ברור לי שאלמד מקצוע ריאלי. החשיבה על הצד המעשי יותר גרמה לי לחפש מקצוע שיש בו גם עבודה, וכך הגעתי להנדסת תוכנה, בלי שלמדתי מחשבים קודם לכן,  היה ברור לי שאם אני מחפשת מקצוע ריאלי- אלך למכון טל. קסם לי הלימוד הנפרד לבנות, מה שנותן אווירה של חממה וחברות אמיצה בין בנות החוג, וכן לימודי הקודש, טעימה של קודש בבוקר שמכוונת את כל החול שבא אחריה למקום גבוה יותר (גם אם לא מרגישים ככה בכל רגע).

למדתי במכון בין השנים ה'תש"ע – ה'תשע"ג, לאורך השנים פגשתי מרצים שונים, כמובן אצל חלק יותר נהנינו ואצל חלק פחות,  אבל החלק הראשון היה בהחלט גדול בהרבה מהחלק השני. בשביל לספור את המרצים שלא אהבתי מספיקה יד אחת, אבל בשביל לספור את המרצים שכן נהניתי אצלם צריכים גם את הרגליים.  גם אצל הרבנים שמעבירים את שיעורי הקודש נהניתי מאוד, בייחוד בשל העובדה כי ניתן לבחור את שיעורי הקודש ממגוון רבנים ונושאים (בכל שעת קודש מתקיימים כ6 שיעורים שונים בו זמנית בנושאים שונים: תנ"ך, הלכה, חסידות ועוד).

אני לא מתחרטת לרגע שבחרתי ללמוד הנדסת תוכנה במכון טל, נהניתי מאוד מהלימודים והאווירה, ויצאתי עם נתוני פתיחה טובים לשוק העבודה, מה שעזר לי לקבל את העבודה בה אני עוסקת היום – משרת פיתוח תוכנה באינטל ירושלים."

שירה שטרן בוגרת חשבונאות שנת תשע"ג

עובדת באחד ממשרדי החשבון הגדולים בארץ.

"אני בהחלט יכולה לומר שמכון טל היה לי כמשפחה לאורך כל שנות הלימודים. בראש ובראשונה אציין את חווית הלימודים המיוחדת במכון טל, החל בבנות האיכותיות וכלה בסגל המרצים המובחר.

ההרגשה היתה שלא מדובר ב"עוד" מוסד אקדמאי אלא במקום שמתייחס אלינו קודם כל כבני אדם.

כל אחד ואחת מהמרצים, הקדיש את כל מרצו על מנת לקדם את כל אחת ואחת מהסטודנטיות וזאת באמצעות פתיחת קו תקשורת ישיר הכולל מענה מהיר לכל שאלה, בכל תחום- במייל ו/או בטלפון.

ב"ה, הצלחתי להשתלב בשוק העבודה ואני עובדת במשרד רו"ח גדול. כמו כן, לשמחתי הרבה, השלבתי כחלק מהצוות המובחר של מכון טל- כמתגלת.

אין ספק שללא עידודם, תמיכתם ועזרתם של צוות המכון- לא הייתי מגישה למקום בו אני נמצאת היום."

אדווה פחימה, בוגרת בהצטיינות הנדסת אלקטרואופטיקה בשנת תשע"ב

לומדת לתואר שני בתחום באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע' במקביל עובדת כעוזרת פיתוח בחברת real imaging.

"הלימודים בקמפוס טל היו ממש חויה, גם מבחינת הידע שנרכש, אין לי ב"ה פערים בידע לעומת סטודנטים/יות אחרים/ות באוניברסיטה וגם מבחינה חברתית ודתית. היתה אחוות סטודנטיות, לימודים משותפים וקשר מיוחד עם המרצים.

האוירה במכון היתה מאוד תורנית ונעימה."

עדילי משאש, בוגרת בהצטיינות של החוג לכימיה חישובית - מדעי המחשב (ביואינפורמטיקה) בשנת תשע"ב

לומדת לתואר שני ומתרגלת בבית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית.

"לאחר סיום הלימודים המשכתי ללימודי תואר שני בביואינפורמטיקה באוניברסיטה העברית, במעבדת המחקר של פרופ' אורה פורמן-שולר.

המחקר במעבדה עוסק בהבנה של אינטראקציות בין חלבונים, הכולל ניבוי ואפיון של אינטראקציות ספציפיות והתפקיד שלהם בתא ובאורגניזם.
אנו משתמשים בכלים חישוביים הכוללים מניפולציות שונות המבוססות על מבנה ורצף של חלבונים.
בעבודת המאסטר שלי אני חוקרת אינטראקציה ייחודית בין שני אזורים בתוך חלבון ספציפי המעורב במערכת החיסון.
אנו מצפים כי המסקנות ממחקר זה יוכלו לתרום לשיפור ההבנה לגבי תפקיד החלבון הזה וחלבונים אחרים שאותם הוא קושר, בהקשר של פעולת המערכת האימיונית.
במקביל לעבודת המאסטר אני מתרגלת זו השנה השנייה בקורס מבוא למתל"ב ככלי מחקר בבית הספר לרפואה באוניברסיטה."

עברית