אודות

יחודו של המרכז האקדמי לב - "בכל דרכיך דעהו"

המרכז האקדמי לב (לשעבר בית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים, בג"ט) הוא מוסד להשכלה גבוהה,

המשלב לימודים אקדמיים יישומיים עם לימודי תורה במתכונת ישיבה גבוהה לבנים ובמתכונת מדרשה לבנות.

למרכז הכרה מלאה מהמועצה להשכלה גבוהה של מדינת ישראל.

הוגי הרעיון, ובראשם פרופ' זאב לב ז"ל, קבעו לעצמם שלושה אתגרים עם הקמתו:

• לטפח מנהיגות ערכית אשר תתרום לעיצוב דמותה החברתית והתעשייתית של מדינת ישראל.
  • לחנך תלמידים לדרך חיים המשלבת תורה עם דרך ארץ, תוך התעלות מתמדת מבחינה רוחנית.
  • להכשיר מהנדסים ומנהלים בני תורה שישתלבו בתעשייה בישראל.
  • החל משנת 1969, עם היווסדו, ממלא המרכז האקדמי לב תפקיד מרכזי בהעלאת רמתה המדעית, הטכנולוגית והתעשייתית של מדינת ישראל, וזאת תוך קביעת אמות מידה מוסריות המנחות והמאפיינות את תלמידיו ואת בוגריו.

שלשת הקמפוסים

במרכז האקדמי לב פועלות מספר תכניות בשלשה קמפוסים, כאשר גברים ונשים לומדים בקמפוסים נפרדים. התואר ותכנית הלימודים האקדמית זהה בכל אחת ממסגרות הלימודים:

קמפוס לב - בירושלים, לגברים, בשילוב לימודי תורה במתכונת ישיבה גבוהה.

קמפוס טל - בירושלים, לנשים בשילוב מדרשה תורנית.

קמפוס לוסטיג - ברמת גן, לבוגרות בית יעקב בשילוב סמינר.

בשנת תשע"ד למדו במרכז כ-4000 סטודנטים וסטודנטיות (באחוזים שווים), לתואר ראשון, תואר שני, שנת השלמה ומכינה קדם אקדמית. מתוכם 3179 לומדים לקראת תואר ראשון ושני, כאשר 1925 סטודנטים (61% ), לומדים מקצועות הנדסה ומדעים לקראת תוארBS.c. ו-M.Sc, ו-1254 סטודנטים (39%), לומדים מקצועות ניהול לקראת תוארBA ו-MBA .

המרכז האקדמי לב צופה, כי עם תום החומש הנוכחי בשנת 2017, יגיע מספר הסטודנטים במרכז האקדמי לב הלומדים לקראת תואר ראשון ושני ל-5000, כשמתוכם מעל ל-3000 סטודנטים בתחומי ההנדסה והמדעים.