תואר שני מינהל עסקים - MBA

תאמין, תוביל תצליח!
ראשי » הפקולטה לניהול » תואר שני מינהל עסקים - MBA

תואר שני מינהל עסקים - MBA

לימודי התואר השני, מוסמך במנהל עסקים, בפקולטה לניהול של המרכז האקדמי לב מיועדים להעניק לסטודנטים ידע מעמיק ועדכני בתחומים מרכזיים של מנהל עסקים, ולפתח תפיסה ויכולת ניהולית אינטגרטיבית. הלימודים נועדו לצייד את בוגרי התכנית בכלים, עדכניים וחדשניים, ולהציג לפניהם שיטות מחקר וטכניקות ניהוליות מתקדמות שנדרשים להצלחה בעולם העסקים והניהול המודרני. הלימודים מותאמים לצרכי המשק הגלובלי בכלל והישראלי בפרט, ומיועדים להכין את הבוגרים למלא מגוון רחב של תפקידי ניהול בכירים במגזר העסקי והציבורי. משך הלימודים הלימודים יימשכו במשך ארבעה סמסטרים רגילים שנתיים (ללא סמסטר קיץ). קמפוס לב- ימי חמישי ושישי (ללא קשר לקורסי ההשלמה והחובה) קמפוס טל- ימי שלישי ושישי (ללא קשר לקורסי ההשלמה והחובה) מלגות קיימת אפשרות לקבלת מלגות רווחה ומלגות הצטיינות בלימודים.

תוכנית לימודים

תוכנית הלימודים

מבנה תכנית לימודי המוסמך

1. לימודי השלמה, הכוללים:
  • לימודי תשתית
  • לימודי מבואות

2.      לימודי חובה כלליים

3.      לימודי ליבה במנהל עסקים

4.      לימודי התמחות

סה"כ נ"ז לתואר שני – 52 נ"ז.

פטור מלימודי השלמה (ללא נ"ז)

לימודי ההשלמה ילמדו במקביל לתואר ובימים נוספים לתואר

פטור מלימודי השלמה יינתן לסטודנט אשר עבר בהצלחה קורסים מקבילים במוסד אקדמי מוכר אחר, עד לסוף תקופת  השינויים במערכת. (בהגשת סילבוס וציון עובר 75)

• בוגרי המרכז האקדמי לב בחוגים למנהל עסקים וחשבונאות פטורים מכל הקורסים
  • בוגרי המרכז האקדמי לב בחוג להנדסה תעשייה וניהול פטורים מהקורסים: מתמטיקה למנע"ס וסטטיסטיקה למנע"ס,  וחייבים בקורסים: מיקרו כלכלה וחשבונאות פיננסית.

זיכוי מלימודי חובה כלליים

לימודי חובה – ילמדו בימי הלימוד ובמקרים מיוחדים ילמדו בימי לימוד נוספים לתואר

זיכוי מלימודי חובה כלליים יינתן לסטודנט אשר עבר בהצלחה קורסים מקבילים.

• בוגר המרכז האקדמי לב בפקולטה לניהול בחוגים חשבונאות ומנהל עסקים פטורים מלימודי החובה הכלליים.
  • בוגר המרכז האקדמי לב בחוג להנדסה תעשייה וניהול פטור מקורסים: מבוא לניהול ומוסר עסקי.

ראש החוג

ראש התוכנית לתואר שני

תנאי קבלה

תנאי קבלה לתכנית הלימודים

1. בוגר מוסד להשכלה גבוהה מוכר ע"י המל"ג שיש  לו:

תואר שני ומעלה או

תואר ראשון בממוצע 85 ומעלה או

תואר ראשון ורישיון מקצועי (רו"ח, מהנדס, עו"ד וכו') בממוצע 80 ומעלה או

בוגר במנהל עסקים/ניהול ושיווק או בוגר שנת השלמה בחשבונאות בעל תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה. בוגר תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה וניסיון ניהולי של שנתיים לפחות (מועמד בעל ממוצע בין 80 ל-85 ללא ניסיון ניהולי יופנה לדיון בוועדת קבלה מיוחדת)

1. ראיון אישי (ולימודי קודש למי שאין לו לימודי קודש)
  2. רמת פטור אוניברסיטאי באנגלית
  3. ציון עובר בלימודי ההשלמה לתואר שני (לחייבים בלבד)

מסלול הצטיינות  ישיר:

סטודנט מצטיין מהפקולטה למנהל עסקים במרכז האקדמי לב  אשר צבר 80% לפחות מנ"ז המזכות לתואר ושממוצע ציוניו 90 ומעלה.

סטודנט זה יתקבל במעמד של "סטודנט הצובר קורסים לתואר שני". הקורסים שנצברו יאושרו כאשר הסטודנט יוכיח זכאות לתואר ראשון.

רמת פטור אוניברסיטאי באנגלית ( רצוי לפני תחילת לימודי התואר השני ולא יאוחר מסוף סמ' א' שנה א')

ניתן להגיע לרמת פטור אוניברסיטאי באנגלית ע"י הצגת אישור ממוסד הלימודים בתואר ראשון או ע"י ציון נדרש במבחן אמי"ר (234 ומעלה) או חלק האנגלית בפסיכומטרי / אמיר"ם (134 ומעלה) או אמיר"ם

מועמד בעל תעודת BEd    או בוגר מכללה אקדמית שלא הגיע  לרמת פטור אוניברסיטאית, רשאי ללמוד תוך כדי לימודי התואר השני קורס  אנגלית מתקדמים ב' אצלנו. הקורס אינו מתקיים בימי הלימוד של התואר השני ומחויב בעלות נוספת.

content

מסלולי התמחות

תכנית הלימודים לתואר השני מאפשרת לסטודנטים לבחור אחת מבין ארבע התמחויות*:

• התמחות במימון וניהול סיכונים
  • התמחות בניהול מערכות עתירות מידע וניתוח סיסטמתי של הידע (Data Science).
  • התמחות ב- FinTech  (Financial Technology)
  • התמחות כללית-משאבי אנוש

*פתיחת ההתמחויות תלויה במספר הנרשמים

*יתכנו שינויים בתוכנית הלימודים

ההתמחויות מעניקות לסטודנטיות ידע נרחב בנושאי הליבה של מנהל העסקים, והן נבחרו הן בשל חשיבותן הרבה בתחום מנהל העסקים והן בשל היותן משלימות היטב את לימודי הבוגר.

מזכירות החוג

ניתן ליצור קשר עם מזכירות החוג:

מכון לב/ נוה, לוסטיג: גב' רחלי ברק
טל' 02-6751006