החוג לפיזיקה שימושית - הנדסת אלקטרו-אופטיקה

ראשי » החוג לפיזיקה שימושית - הנדסת אלקטרו-אופטיקה

חיבה יתרה נודעת לו לאדם שניחן בכלים לחקור ולהבין את פלאי הבריאה. האדם גם התברך בתכונה נוספת והיא היכולת ליישם הבנתו בטבע לרווחתו. להלן המטרות של המחלקה לפיסיקה שימושית/ אלקטרו - אופטיקה .

במחלקה לפיסיקה שימושית/ אלקטרואופטיקה ילמד הסטודנט מגוון רחב של קורסים בפיסיקה קלאסית ומודרנית, אופטיקה, מתמטיקה, מחשבים ואלקטרוניקה. בנוסף, רוכשים תלמידי המחלקה מיומנויות באחד מאשכולות ההתמחות הבאים*:

אופטרוניקה, הנדסה רפואית, מיקרו-אלקטרוניקה ומחשבים.

בוגרי המחלקה מוכשרים להיות אנשי מחקר ופיתוח בעלי ידע רחב בתחום שבחרו, והמסיימים בהצלחה זוכים לתואר בוגר במדעים .B.Sc וזכאים לרישום בפנקס המהנדסים.

במהלך השנה הרביעית מבצע הסטודנט פרויקט גמר, המקנה לו מיומנות מעשית במחקר ופיתוח. בביצוע הפרויקט הוא לומד מקרוב את ההיבטים השונים של אשכול הלימודים בו בחר והוא מתמודד עם מגוון האתגרים שעשוי לפגוש כל מהנדס בעבודתו השוטפת.

בוגרי המחלקה זכאים לתואר ראשון (B.Sc) והלימודים מתוכננים לאפשר לתלמידים המעוניינים, להמשיך את לימודיהם לתואר שני ושלישי באוניברסיטאות בתחומים השונים ללא צורך בהשלמות.

בוגר המחלקה אשר זכאי לתואר ראשון, יוכל להמשיך ללימודי תואר שני בבג"ט.

סגל המחלקה עורך מחקר בתחומים הבאים: מיקרו-אופטיקה, מכשור רפואי, עיבוד מידע אופטי ורפואי, תקשורת אופטית, גבישים פוטוניים ותאי שמש. כמו כן סגל המחלקה מייעץ לתעשייה העילית בתחומים שונים.

*תלמידות מכון טל תבחרנה באשכול אופטרוניקה או באשכול מחשבים.